perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Missähän ne riekot on?

Teoreettisesti ajatellen jos koira hakee kapeastikin päivässä 100 metriä ohjaajan molemmin puolin ts. n. 200 m kaistaa, jolloin leppoisalla 12 km metsästelyllä tutkimme 2,4 neliökilometriä päivämme aikana. Utsjoen riistanhoitoyhdistyksen alueella vuoden laskentatulos oli riekon osalta 13,8 lintua neliökilometrillä. Tämän perusteella meidän tulisi siis nähdä päivän aikana 33 lintua.
Ei todellakaan toteutunut.....Edes RKTL laskemalla keskimääräisellä minimitiheydellä 6,1 lintua/neliökilometri saatava tiheys 15 lintua ei toteutunut.
Meillä oli mahdollisuus kulkea Utsjoella kahdeksan päivää, mutta neljän päivän jälkeen pistimme siis pillit pussiin ja suuntasimme osa kotin ja osa Etelä-Lappiin ihmettelemään metsoja ja suuria teeriparvia. Neljän päivän aikana tuli käveltyä hyviä riekkomaita Utsjoella n. 60 kilometriä ja näin rehellisesti korkeintaan (eri )15 riekkoa (kun osa nähtiin ja etsittiin sattuneesta syystä usemapaan kertaan).
Laskennallinen tiheys olisi ollut siis 15/ (60 km * 0,2 km) eli 1,25 riekkoa neliökilometrillä.
Käytännössä kuljettiin siis hyviä riekkomaita ja koiratkin hakivat varmasti leveämpää kuin 200 metrin kaistaa, joten tiheys painuu käytännössä alle yhden. No tästä ei voi tulla muuta kuin ylöspäin.

Koska blogia lukevilla on omiakin havaintoja niin kertokaapa paikka, kuljettu kilometrimäärä, erillisten riekkojen lukumäärä ja koiran hakema kaista niin lasketaan tiheyksiä ja spekuloidaan syytä katoon!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti samanlaisia kokemuksia myös täällä. Enontekiöllä 2 n.12km päivää 3 koiraa hakemassa eikä siiven räpäystäkään.Parina muuna päivänä löytyi muutama lintu ja oltiin kumminkin 15 km lähimmätä tieltä. Utsjoella lähes yhtä hiljaista.
Voi sanoa että syksyn 2006 tilanne oli SURKEA! Sopuleita taas Utsjoellakin oli riesaksi saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Yxj o jze j free porn, free porn. Hlz y, wsg nrvouh|bts xgaxzvf i zh ju.